Ga naar de inhoud

Gelderlandfietsverhuur.nl

is onderdeel van Fietshuis Arnhem

Selecteer hier je fiets

.

Info & Tips

.

Elektrische fiets

Elektrische bakfiets - Elektrische Longtail - Elektrische vouwfiets - Tandem

Elektrische bakfiets

e-Bakfiets

YOONIT eFamily

€40,00 per dag

€154,00 per week


 

Elektrische longtail

e-Longtail

Benno Boost

€40,00 per dag

€154,00 per week


 

Elektrische vouwfiets

e-Vouwfiets

Victoria eFolding 7.6

€30,00 per dag


 

Tandem

Tandem

Vittorio 21 speed

€20,00 per dag


 

Mountainbike

Info & Tips

Hieronder vind je informatie hoe via fietsknooppunten op een aantal fantastische plekken te komen. Ook een paar routes die zeker de moeite waard zijn om een keer te fietsen. Er zijn ook tal van mooie bezienswaardigheden voor onderweg te bewonderen. Al dat fietsen geeft natuurlijk ook trek, hieronder een lijst van onze persoonlijke favoriete eetgelegenheden  

Fietsknooppunten

Plan je fietsroute met de fietsknooppunt planner, zo rijdt je gemakkelijk van knooppunt naar knooppunt of scroll naar beneden en rij één van onze mooie routes.

Loenermark

Mooi & rustig

73km

Route

Deze fietsroute lijdt je via het Deelerwoud naar de Loenermark. Vanuit daar ga je naar de Posbank en het Rozendaalsche Veld. Een hele mooie route met wijdse uitzichten, bossen en hoogtemeters.

Fietsknooppunten

De Posbank

Heuvels, heide & bossen

55km

Route

Rij over de prachtige Veluwezoom met als middelpunt de Posbank. Veel hoogtemeters en fantastische natuur.

Fietsknooppunten

Bezienswaardigheden

Eetgelenheden

Park Hoge Veluwe

Meest Ongerept

17km / +

Route

Deze route lijdt je direct naar de ingang Schaarsbergen van Park Hoge Veluwe. Het park heeft eigen bordjes met hotspots die je kan bezoeken. Is het een lekkere zomerse dag, fiets dan zeker even door naar IJs van Co in Hoenderloo voor overheerlijk softijs met verse aardbeien.

Fietsknooppunten

Deelerwoud

Prachtige verbinding

50km

Route

Dit is een mooie rustige route door prachtige natuur. Je fietst naar het Deelerwoud en deze lijdt je naar de Loenermark en het Rozendaalsche Veld.

Fietsknooppunten

Bezienswaardigheden

Eetgelenheden

Planken Wambuis

Een groots landgoed

65km

Route

Deze fietsroute gaat over de Planken Wambuis en leidt je via de Ginkelse Heide naar het Renkums Beekdal. Vanuit daar fiets je terug langs de Stuwwallen van Duno en Oosterbeek. Tijdens deze route kom je veel van onze bezienswaardigheden en eetgelegenheden tegen. Een fantastische route met veel afwisseling.

Fietsknooppunten

Kootwijkerzand

Woestijn in het bos

88km

Route

Dit is onze langste route en lijdt je via het deelerwoud naar de Hoog Buurlose Heide om vervolgens de woestijn van Nederland te bewonderen. Vanuit hier ga je terug langs de Mossel en de Planken Wambuis om vervolgens weer in Arnhem uit te komen.

Fietsknooppunten

Bezienswaardigheden

Eetgelenheden

Bezienswaardigheden

Hieronder een aantal bezienswaardigheden die rondom Arnhem liggen. Hier kun je gemakkelijk en kosteloos langs rijden en ondertussen fiets je door prachtige natuur. 

Groene Bedstee

De grootste haag van Nederland en deze staat gewoon bij ons hier om de hoek in park Marïendaal. De Haag is al meer dan honderdvijftig jaar oud. Arnhem werd niets voor niets het Haagje van het oosten genoemd.

Of

Rij vanaf fietsknooppunt 26 naar fietsknooppunt 93. Onder aan de heuvel ga je links het spoorwegtunneltje onderdoor, ga nu rechtdoor over het grindpad na zo´n 400 meter ligt de haag aan je rechterkant.

War Cemetery

War Cemetery Oosterbeek een van de vele oologsmonumenten van Operation Market Garden. De begraafplaats ligt in een fantastische omgeving en is altijd weer even indrukwekkend om langs te fietsen.

Of

Rij vanaf fietsknooppunt 44 naar fietsknooppunt 45 op de hoek aan je linkerkant begeeft zich de begraafplaats.

Sequoia Bomen

Nog nooit een sequoia boom in het echt gezien? Er staan er drie in Oosterbeek. Deze mammoetboom, de hoogste boom ter wereld, komt van nature alleen voor in het Californische gebergte Sequoia. De exemplaren in Oosterbeek zijn slechts van baby formaat, maar al prachtig om te bewonderen.

Of

Rij vanaf knooppunt 38 naar knooppunt 37. Vrijwel meteen in het begin kom je door park Hartenstein. Hier op het grasveld bij de prieel staan twee Sequoia bomen. 

Azalealaantje

Stuwwallen Duno. Kom je eind april begin mei, dan heb je geluk, want dan staan alle azalea's in bloei. Een prachtige poort die je door een laan vol geurende bloemen stuurt naar een wijds uitkijkpunt. Buiten dit seizoen is het overigens ook al prachtig. Tip! Fantastische plek voor een picknick.

Of

Rij vanaf fietsknooppunt 53 naar 37. Na ongeveer 400 meter ga je met de bocht mee naar rechts. De eerst volgende weg ga je links af en fiets je naar boven, totdat je op een gegeven moment links een onverhard pad met een parkeerplaats, het park in kan rijden. Volg dit pad en na ongeveer 100 meter kom je bij de poort van het Azalealaantje.

Of

Kasteel Doorwerth

De poort van het Azalealaantje lijdt je door het fantastische bos Duno. Door de grote hoogteverschillen van de stuwwal, geeft dat vele mooie uitzichten. Iets wat je in Nederland niet snel tegenkomt. Door het bos dwalend kom je aan de voet van de stuwwal, waar dit prachtige middeleeuwse kasteel ligt. Hier kan je meteen een lekker hapje eten bij het restaurant van het kasteel.

Bij Fietsknooppunt 37 zie je het kasteel al mooi door de bomen heen. Volg het pad ernaar toe en je komt bij de ophaalburg van het Kasteel.

Huis van de Witte Wieven

In de bossen rondom Arnhem vindt je vele grafheuvels, deze zijn gemaakt door het Klokbekervolk die in de bronstijd hier op de Veluwe leefde tussen de 3200 en 2600 voor Christus. Volgens de volksverhalen wonen hier de Witte Wieven, oppassen dus als je hiervoor bij fietst.

Of

Helaas loopt hier geen fietsknooppunt route langs.

Eeuwen oude Acacia

Niet alleen het Kasteel is mooi om te bewonderen, maar op het kasteel plein staat de oudste Acacia boom van West-Europa. Daarnaast is het tevens een van de oudste bomen van Nederland. De boom is in 1635 geintroduceerd in Europa en was dus een zeldzaamheid en daarmee een kostbaar cadeau.

Of

Rij naar het Kasteel toe. Op het binnenplein staat deze bijzondere oude boom.

Wodanseiken

De Wodanseiken langs de Wolfhezerbeek ten zuiden van het dorp Wolfheze in de provincie Gelderland behoren tot de bekendste bomen van Nederland. De eiken zijn niet bijzonder groot, maar wel oud; schattingen variëren van 400 tot 600 jaar.

Of

Helaas loopt hier geen fietsknooppunt route langs.

Fliegerhorst Deelen

Een verborgen verleden. Deze gebouwen die op het eerste gezicht lijken op boerderijen zijn werkelijk hangars uit de WOII van het toenmalige dichtbij gelegen vliegveld Deelen.

Of

Rij vanaf fietsknooppunt 04 de kemperbergerweg naar het noorden toe. Als de weg verandert van verhard naar onverhard ga je twee keer links. Je rijdt nu recht op de hangar af.

Signaal Imbosch

Vond je geschiedenis en aardrijkskunde ook altijd zo leuk op school? Op het hoogste punt van de Veluwe is tevens een ruïne te vinden uit WOII van een radiopeilstation, genaamd Teerose. Een heel mooi plekje om zo gezegd de naam een theetje te drinken. Moet je deze wel meenemen.

Of

Rij vanaf fietsknooppunt 17 in noord-oostelijke richting. Na ongeveer 200 meter heb je een klein paadje wat naar de Teerose gaat.

Op en rondom de Veluwe

De Thermiekbel

Terlet

Boscafe de Beken

Renkum

Woodz

Velp

Carolinahoeve

de Steeg

De Mossel

Otterlo

De Zalmen

Doorwerth

De Beekdalhoeve

Renkum

IJs van Co

Hoenderloo

Bilders & Puur Koffie

Oosterbeek

Ontbijt & Lunch in Arnhem 

Het Arnhems Bakkertje

Echt Ernems, het Grofje

Bomboca

Een Portugese zoen

First Eet

Plantaardige zaligheden

Havenmeester

Lekkers langs de Rijn

Stadsvilla Sonsbeek

Een fantastisch plek

Bij Ann

Lekker gemoedelijk

Caspar

Warm en huiselijk

Haphoek

De beste friet van Arnhem

Fresh Food Corner

Die chicken naan

Diner in Arnhem 

The Green Rose

Haute cuisine of the Far East

Zafvino

Lekker borrelplanken

Fort Vier

Perfecte gerechtjes

Cuisson

Verassende gerechten

Rivus

Pasta, Pizza, Saluti!

Bar Nelson

Een muzikale huiskamer

Noodle Works

Gezellig?, nee. Overheerlijk eten, Ja!

Renao

Asian Tapas

Cafe Verheyden

Klein en knus

Diner in Arnhem 

Fietshuis Arnhem